Stockmannin satuikkuna 2015

Stockmannin satuikkuna 2015

Sunnuntaina 22.11. kello 12 paljastettiin jälleen Helsingin keskustan Stockmannin perinteinen satuikkuna. Tämä joulun odotuksen pääkaupunkiseudulla käynnistävä tapahtuma on ilahduttanut kaikenikäisiä helsinkiläisiä jo 1940-luvulta asti.

Stockmannin jouluisen satuikkunan teemana on tällä kertaa talvinen satumetsä ja se on viime vuoden tapaan interaktiivinen. Ikkunaan on asennettu sensorit, joita koskettamalla yleisö voi herättää satumetsän henkiin. Tutut eläimet ja hahmot häärivät jouluisissa puuhissaan, lahjapaketit ilmestyvät kuin tyhjästä ja keijujen valot välkehtivät musiikin tahtiin. Tänä vuonna interaktiivisia toimintoja löytyy Helsingin keskustan lisäksi myös Itiksen, Tampereen ja Turun Stockmannien satuikkunoista.

image005

Satuikkunoiden suunnittelusta ja toteutuksesta vastasivat Orle ja mainostoimisto doop yhdessä Stockmannin markkinoinnin kanssa. Ikkunoiden viimeistely on Stockmannin omien visualistien taidonnäyte. Satuikkunoiden toteutuksessa on hyödynnetty perinteisen somistuksen lisäksi 3D-tulostusta, robotiikkaa, ohjattavia valoja ja videonäyttöjä.